Frekventni regulatori i soft starteri

Soft-starteri i frekventni regulatori se danas uobičajeno koriste za startovanje i regulaciju brzine obrtanja asinhronih pogona u raznim oblastima industrije i privrede. Njihovom primenom se optimizuje potrošnje električne energije i poštiže se optimizacija upravljanja i kontrole pogona. Meko pokretanje pogona, bilo da se radi o soft starteru ili frekventnom regulatoru, štiti tehnološku opremu od habanja i produžava radni vek motora i postrojenja.

Frekventni regulatori se uobičajeno koriste za regulaciju brzine obrtanja asinhronih motora sa kaveznim rotorom. Međutim, ukoliko posedujete već postojeći asinhroni motor sa namotanim rotorom, mi vam možemo ponuditi rešenje primene frekvetnog regulatora, odnosno regulacije brzine obrtanja, i na toj vrsti asinhronih motora, bez njegove zamene.

Možemo vam ponuditi, zajedno sa tehničkim rešenjem, i regulatore za jednosmerne pogone.

U našoj ponudi su sledeći proizvođači soft startera i frekventnih regulatora: SIEMENS, Schneider Electric, kompanije sa kojima imamo potpisane ugovore o saradnji – Sistem integratorski ugovor. Takođe, imamo veliko iskustvo u radu sa opremom proivođača ABB, Danfoss, i drugih.

Kataloge za soft-startere i frekventne regulatore proizvođača SIEMENS i Schneider Electric možete pogledati i/ili preuzeti.

SIEMENS

SIRIUS 3RW soft starteri

SIRIUS 3RW44 soft starteri

SINAMICS V20 frekventni regulator

SINAMICS G120 frekventni regulator

Schneider Electric

Soft-starter serije ATS01

Soft-starter serije ATS22

Frekventni regulatori serije ATV320

Frekventni regulatori serije ATV340

Frekventni regulatori serije ATV600

Frekventni regulatori serije ATV900

Možda Vam može biti od pomoći, pogledate